Oppskrift på lune scones med parmaskinke.

Søndag er dagen i uka der jeg har ekstra god tid til å lage en god frokost og i dag prøvde jeg å lage scones for aller første gang. Jeg vet at socnes er i tiden. Jeg har blitt sponset av Coop parmaskinke, og det er jeg veldig takknemlig for.

 

Dette er et sponset innlegg.

 

Litt om parmaskinken.

Denne parmaskinen fra Coop er modnet i minimun 24 måneder. Dette gir skinken en karakteristisk smak og mør konsistens.Den har en mild god smak, og den er akkurat passe salt. Hele 25g proteiner og bare 6,3g mettede fettsyrer på denne pakken på 80g. Og for å gjøre det lille ekstra ved frokostbordet, lagde jeg lune scones.

 

Ingredienser til lune scones

1/4 ts bakepulver

225g hvetemel

En klype salt og cayennepepper

80g mykt smør, jeg brukte bremykt

1 Egg

2 SS melk, samt litt ekstra som trengs til pensling

 

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen bakepulver, mel, salt og cayennepepper i en stor bolle. Bland inn mykt smør, til deigen har en fin og tørr konsistens. Lag en grop i midten. Bland egg og melk sammen og hell inn i gropen. Rør godt sammen, gjerne med hendene. Kjevle ut deigen til den er omtrent 2,5cm tykk. Form trekanter og legg de på et stekebrett med bakepapir. Jeg kunne oppleve at deigen sprakk litt, men det gjorde ingenting med tanke på resultatet. Jeg kjevlet ut deigen opp til tre ganger så jeg fikk de så fine som mulig. Pensle med litt melk og stek de midt i ovnen i 14-18 minutter. I min ovn stod de i 16 minutter. De er ferdige når de har en gyllenbrun farge. Avkjøl på rist i få minutter.

Server med deilig parmaskinke og pesto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er bare å sette i gang på kjøkkenet dersom du har det du trenger. Dette var fantastisk godt. Det er lov å dele dette innlegget dersom du har lyst til det.

 

Instagram: @Randiae

Blogg: www.randiannette.blogg.no

Bloggside: https://www.facebook.com/randiannette.blogg.no/

 

Ha en fortsatt fin søndag.

 

#Oppskrift #Parmaskinke #Skinke #coop #Scones #Tips #Frokost #Frokosttips #Lunsj #Lunch #sponset #Reklame #Sponsor #Søndag #matblogg #Blogg #Trondheim #Mat #Helse #Protein 

5 kommentarer
    1. Henriette Celin: Aldri laget det før jeg. Men, disse ble gode. På den siste som ble igjen, hadde jeg på sukkerfri bringebærsyltetøy. Det var desserten sin det 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg