Oppskrift på hjemmelagd fiskegrateng.

 

Denne fisken har jeg selv fisket. Å jeg vet sannelig ikke helt sikkert hvilken fisk det er. Men, det spiller jo ingen rolle. Koker fisken uten skinn? Ja, det gjorde jeg. Denne var stram i fisken, slik som fiskeren selv liker å tro hun er. 

Rensket fisken fri for bein og delte den opp i biter.

Lagde eggehvite og blandet det inn med resten.

Kavring som jeg knuste med denne saken. Det gjør at skorpen blir jevnt stekt og ikke blir brent.

 

 

Ingredienser: 3 Ss hvetemel, 4 dl ekstra lett melk, 75g makaroni, litt salt (kan sløyfes), 1/4 pepper, ca 400g torskefillet eller annen kokt hvit fisk og 4 stk eggeplommer.

 

Slik gjør du det: Lag en tykk, hvit saus av mel og melk, og avkjøl den litt. 

Kok opp makaroni (følg koketiden på pakken. Her kan du bruke fullkorn om ønskelig).

Tilsett makaroni, pepper og evt salt. Ha i biter av den kokte fisken. Bland en og en eggeplomme inn i sausen og hell eggehviten i en bolle. Stivpisk eggehvitene og hell forsiktig inn. Om ønskelig, ha en dersj muskat oppi. Det blir bra.

Smør en ildfastform, eller bruk bakepapir som jeg gjorde, og hell blandingen i formen. Knus kavringen eller bruk ferdig strøkavring, om ønskelig. 

TIPS: Om ønskelig kan man strø revet ost over. Ca 1 dl.

 

Stek i stekeovnen ved 200-225 grader, ca 40 minutter. Jeg lot den stå i ca 30 minutter for da var jeg fornøyd med den.

 

Annet tilbehør kan være kokte poteter, raspet gullerøtter, en skive sitron og evt litt dill på potetene.

Rømme eller creme fresh , smeltet smør kan også være godt tilbehør. Prøv deg frem. 

 

Lykke til 🙂

#Kjærringemne #fiskegratteng #homemade 

-Randi Annette-

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg