4 VIKTIGE TIPS DU KAN TA MED DEG PÅ FJELLTUR

I og med at det har kommet en del spørsmål fra folk om turen jeg hadde til Galdhøpiggen, så velger jeg å lage et eget blogginnlegg om kjekke tips. Nå skal det sies at turen opp til norges høyeste fjell var det aller første fjellet jeg noen gang har gått opp, så jeg sitter ikke med erfaring sånn sett, men jeg gjorde meg mange erfaringer opp mot Galdhøpiggen. Mange har spurt mye rundt akkurat den turen, så her kommer det:

 

Startsted:

 • Spiterstulen. Da slipper man å gå i en flokk og man kan styre turen selv. Brevanding kan man også gå, men da starter man litt lengre opp og med flere i tau. Det sies at den er lettere, men også at den ikke er like “morsom/fin”. Men jeg kan ikke uttale meg om det, da jeg bare har gått fra Spiterstulen. Der har man mulighet til å parkere bilen, ligge i telt om man vil og man kan kjøpe sjokolade osv. Selv syntes jeg det var godt å komme tilbake til hotellet etter en slik tur. Og en natt med mye søvn i forkant av en slik tur er nok å anbefale.

 

Klær å gå i:

 • Jeg hadde på meg superundertøy, turbukse, buff, lue, goretex tursko, og skalljakke.
  Jeg hadde også på meg en mellomjakke som var kjekk å kunne ha på når det ble kaldere. Etter å ha stoppet opp noen ganger ble det kaldt når jeg skulle begynne å gå igjen, så mellomjakke var gull.
 • Klær etter vær sies det, men man må ikke overdrive. Dersom man føler seg litt kald når man starter å gå så har man kledd seg riktig tenker jeg. Man kommer veldig fort opp i puls og varmen kommer før du aner det.

 

 

 

 

Mat og drikke:

 • Energidrikke med sukker og vann. Vi var to på tur sammen og vi hadde med oss to vannflasker og 3 energiflasker med sukker.
 • Ha med sjokolade, nøtter, polarbrød, banan, pålegg på tube (kremost, kaviar, makrell etc,.). Kaffe droppet jeg, noe jeg heller ikke savnet.

 

 

 

Ellers i ryggsekken:

 • 2 par ekstra sokker, gjerne med ull. Votter og lue. Skifte kan gjøres på toppen og når du kommer ned igjen. På toppen tar man seg gjerne en pause før man går ned, så for å unngå å bli kald, skift til noe tørt. Overdelen kan godt byttes på toppen, samt sportstopp dersom du ønsker det. Jeg byttet bare overdel.
 • Smertestillende er kjekt å ha dersom du skulle få smerter i ryggen, knærne eller rett og slett hodepine.
 • Gnagsårplaster kan være lurt å sette litt ovenfor hælen før du går slik at du slipper å tenke på dette på selve turen. Men ha med ekstra i tilfelle. Jeg ble såpass svett at jeg gikk det av meg, men ingen skade skjedde av den grunn.
 • Er du i tvil på skoene dine, ha med et ekstra par.

  Generelt så kan man tenke over at dette er en tur som kan være tøff for nedre rygg, hofter og knær. Det er en del snø, men aller mest stein som underlag. På vei ned så sett deg gjerne på rumpen i snøen så du skåner knærne. Det gjorde nemlig jeg. Rumpebrett eller hva du måtte kalle det, ser jeg for meg er gull å ha med. Da går det litt kjappere også. Selv fikk jeg ubeskrivelige smerter i knærne på vei ned. Så sterke smerter at jeg holdt på å grine. Smertestillende virket ikke, men ned måtte jeg.

         Dersom du vil lese om selve turen så kan du legge dette blogginnlegget. Der har jeg også skrevet om tips med tanke           på det å ha med barn på en slik tur.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg