Oppskrift på deilige hjemmelaget knekkebrød.

 

 

Ingredienser

4 dl grovt sammalt hvetemel

4 dl store havregryn

2 dl solsikkekjerner

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 ts salt

7 dl vann

 


 

Slik gjør du

Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. Den skal være litt rennende.

Dekk 2 stekebrett med bakepapir og fordel deigen ut over platene. Bruk en slikkepott eller fingrene til å få det så jevnt som mulig.


 Noen stekeplater er større enn andre så du må selv vurdere om du fordeler på 2 eller 3 stekeplater. De blir best om du lager dem litt tynne, så jeg bruker 2 plater. Blir de for tynne, er det fort å brenne dem.

 

Stekes på varmluft på 160 grader.

Stek først knekkebrødene i 10 minutter, ta dem ut og rut den opp med en pizzaskjærer.  Sett de tilbake i ovnen og stek i ca 45 minutter. (Noe lengre hvis deigen er fordelt på 2 plater).

Om du steker to brett samtidig bytt da plass på dem når de har vært halvparten av tiden inne i ovnen.
(Bytt plass de første 10 minuttene også).

 



Jeg måtte steke de på rist etterpå da de var myke. Da hadde jeg på 100 grader med varmluft i ca 20 minutter. Du kan prøve å ha 5-6 dl vann fremfor 7 dl for å unngå dette. Men, husk at størrelsen på stekebrettene er ulike.

OBS! Lurt å åpne ovnen innimellom for å slippe ut damp. Da er sjansen stor for å få de perfekte uten å ettersteke de.

Avkjøl på rist og knekk opp når de har blitt avkjølt.

Oppbevares tørt, for eksempel i en boks eller i en bolle med aluminiumsfolie.

 

 

 

Håper det smaker.

 

 

#Oppskrift #Knekkebrød #Hjemmelaget #tips #Inspirasjon #Helse #Næring #Korn #Fokus #Næring

 

 Lik gjerne min facebookside ved å trykke her

Instagram: @Randiae

 

-Randi Annette-

6 kommentarer

Siste innlegg