Ingredienser
4 dl grovt sammalt hvetemel
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann
Slik gjør du
Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. Den skal være litt rennende.
Dekk 2 stekebrett med bakepapir og fordel deigen ut over platene. Bruk en slikkepott eller fingrene til å få det så jevnt som mulig.
Noen stekeplater er større enn andre så du må selv vurdere om du fordeler på 2 eller 3 stekeplater. De blir best om du lager dem litt tynne, så jeg bruker 2 plater. Blir de for tynne, er det fort å brenne dem.
Stekes på varmluft på 160 grader.
Stek først knekkebrødene i 10 minutter, ta dem ut og rut den opp med en pizzaskjærer. Sett de tilbake i ovnen og stek i ca 45 minutter. (Noe lengre hvis deigen er fordelt på 2 plater).
Om du steker to brett samtidig bytt da plass på dem når de har vært halvparten av tiden inne i ovnen.
(Bytt plass de første 10 minuttene også).
Jeg måtte steke de på rist etterpå da de var myke. Da hadde jeg på 100 grader med varmluft i ca 20 minutter. Du kan prøve å ha 5-6 dl vann fremfor 7 dl for å unngå dette. Men, husk at størrelsen på stekebrettene er ulike.
OBS! Lurt å åpne ovnen innimellom for å slippe ut damp. Da er sjansen stor for å få de perfekte uten å ettersteke de.
Avkjøl på rist og knekk opp når de har blitt avkjølt.
Oppbevares tørt, for eksempel i en boks eller i en bolle med aluminiumsfolie.
Håper det smaker.
#Oppskrift #Knekkebrød #Hjemmelaget #tips #Inspirasjon #Helse #Næring #Korn #Fokus #Næring
Lik gjerne min facebookside ved å trykke her
Instagram: @Randiae
-Randi Annette-
god morgen! hilsen ei som liker bloggen din over gjennomsnittet godt 🙂
cakemistress: Hyggelig at du legger igjen en hilsen. Takk 🙂
Det så kjempe godt ut 🙂
Iselin Renée: Det er verdt å prøve 🙂 Utrolig godt. Å ikke minst, enkelt 🙂