HELT PÅ BÆRTUR – JEG LAGDE MEG HJEMMELAGD SUKKERFRITT SOLBÆRSYLTETØY

Utrolig morsomt å plukke bær, men utrolig kjedelig å rense og rengjøre de. Det tok meg flere timer. Og det skal sies at rips er enklere å rense enn solbær. Men det var morsomt å få prøvd seg. Jeg byttet ut sukker med sukrin, for å gjøre det sunnere. Og det med stor suksess.

 

 

 

Med nesten 900 gram solbær ble det to glass med sukkerfritt syltetøy.

 

Slik kan du lage ditt eget sukkerfritt syltetøy

900 Gram solbær

3 Dl sukrin

 

Slik gjør du

Ved mye bær kan det være lurt å helle litt og litt over i en kasserolle og rør innimellom. Jeg hadde alt i kasserollen med en gang, fordi jeg ble veldig ivrig på å komme igang. Og det gjorde ingenting. Kok bærene i omtrent 20 minutter, og rør av og til. Når bærene er kokt ferdig, og det begynner å ligne på syltetøy, er det bare å helle over sukrin. Rør godt, og la det koke i noen få minutter.

 

Hell over i syltetøyglass eller egnede glass. La de stå på benken i en times tid før du setter de i kjøleskapet. Eller nyt syltetøyet ditt på nybakt brød eller ristet brød. Magisk.

 

 

 

Jeg plukket også mye rips, som jeg ikke hadde en plan med. Annet enn at jeg ville ha litt i fryseren. Så langt har de blitt benyttet til frokostsmoothie. Perfekt for barn og voksne.

 

Oppskriften på frisk ripssmoothie og jordbærsmoothie finner du ved å trykke her.

 

 

 

 

Og her ser dere to glass med hjemmelagd solbærsyltetøy, sukkerfritt, sunt og godt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Randi Annette-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg